Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 1 decembrie, de sărbătoarea Zilei Naţionale a României, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, în bisericile parohiale, mănăstirile şi în şcolile de teologie ortodoxă din Eparhia Dunării de Jos, a fost oficiată slujba de Te-Deum la care au fost pomeniţi eroii jertfiţi pentru unitatea şi libertatea neamului românesc, precum şi personalităţile bisericeşti şi civile care au contribuit la înfăptuirea unităţii naţionale a românilor.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba de Te-Deum la sărbătoarea Naţională a României a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos,împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Momentul liturgic şi naţional deopotrivă a reunit reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, militari din Garnizoana Galaţi, veterani de război şi alţi credincioşi.

În cuvântul de învăţătură adresat participanţilor la acest eveniment, Înalptreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a evidenţiat patriotismul înaintaşilor noştri, dublat de credinţa în Dumnezeu şi dragostea faţă de valorile naţionale.

„Fiecare român este un dar pentru România, iar România este locul lui Dumnezeu – Grădina Maicii Domnului şi cel mai mare dar prin care, împreună fraţi de aceeaşi credinţă, de o lege, de un neam, de o limbă şi de tradiţii frumoase realizează că darul care ne ţine apropiaţi este unitatea sfântă, apărată, dezvoltată şi oferită mereu unii altora şi împreună lui Dumnezeu ca să o binecuvinteze şi să o sfinţească pentru totdeauna“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

Evenimentul de la Catedrala Arhiepiscopală a fost prelungit la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea“ din Galaţi, undeau fost depuse coroane de flori.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook