Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 12 decembrie 2021, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat Concertul caritabil de Crăciun „Împreună pentru Marci“.

Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Salonul principal al Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos.

Manifestarea a fost organizată de Muzeul eparhial în parteneriat cu  cu Asociația „Divas“ şi a avut ca scop susținerea sufletească şi materială a tânărului Maricel Silviu Ionașcu, din Galați, diagnosticat cu o formă de cancer extrem de rară şi foarte agresivă.

Tânărul student în vârstă de 22 de ani se află în prezent la o clinică din Milano unde a ajuns cu sprijinul Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru investigaţii şi tratament specializat, însă pentru o singură zi de spitalizare costul este de aproximativ 1000 de euro.

Tinerii muzicienii din Galaţi şi din Slobozia prezenţi la eveniment au interpretat opusuri semnate de compozitori consacrați precum: G.Puccini, C.Porumbescu, J. Offenbach, M. Musorgsky, G. Dendrino, G. M. Rodriguez, A. Viloldo, Fl.Comisel, I. Berlin, A. Adam, dar şi o suită de colinde şi cântece tradiţionale româneşti specifice Sărbătorii Naşterii Domnului.

Sonorităţile deosebite readuse în atenția iubitorilor de muzică, au produs adevărate stări de bucurie şi de înălţare sufletească, interpretările muzicale fiind răsplătite de publicul gălăţean cu prelungite ropote de aplauze.

La final, ierarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de înăţătură în care a vorbit despre solidaritatea umană care se manifestă cu intensitate mare în perioada sfintelor sărbători şi a intrat într-un emoţionant dialog cu Marci prin intermediul unui apel video, întărindu-l duhovniceşte şi invitându-l să se întoarcă acasă sănătos, cât mai curând.

Înaltpreasfinţia Sa l-a încredinţat pe Marci că în lupta pe care el o duce cu această nemiloasă boală, slujitorii şi credincioşii din Eparhia Dunării de Jos îi sunt permanent alături.

Cei care au dorit să contribuie financiar pentru acest tânăr gălăţena au putut face donaţii în urna special amenajată în sala de concert, iar cei care vor să-l sprijine în continuare o pot face pin virament bancar în contul IBAN: RO84INGB0000999911976377 - lei, RO87INGB0000999911976808 - euro, beneficiar Ionaşcu Silviu Maricel.

Suma strânsă în urma acestui concert a fost de 17.935 lei. La acest ajutor financiar se mai adaugă suma de 5.015 lei colectată ieri la hramul bisericii „Sf. Spiridon“ din municipiul Galaţi. Suma totală de 22.950 lei a ajuns astăzi în conturile lui Marci.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook