Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 28-a după Rusalii, mulţime de credincioşi din municipiul Brăila au trăit momente de o profundă simţire duhovnicească prin participarea la sfinţirea bisericii „Sf. Spiridon“ din oraşul Brăila.

Slujba de târnosire a fost săvârşită la ceas de Vecernie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa autorităţilor locale, precum şi a multor copii şi credincioşi din parohie şi din întreg municipiul Brăila.

Pentru credincioşii participanţi, momentul trecerii prin Sfântul Altar, după sfinţire, şi închinarea la Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă, a reprezentat un moment unic şi încărcat de emoţie sfântă.

În continuare, ierarhul locului a săvârşit slujba Privegherii în prezenţa miilor de credincioşi veniţi la această sărbătoare.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a explicat sensurile duhovniceşti ale sfinţirii bisericii care se aseamănă cu un botez şi a vorbit despre viaţa şi lucrarea arhierească minunată a Sfântului Ierarh Spiridon.

Pentru implicarea în lucrările de construcţie şi de amenajare a locaşului de cult, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a felicitat şi le-a mulţumit celor doi preoţi slujitori de la această parohie.

De asemenea, cei care au sprijinit lucrările de zidire şi înfrumuseţare a bisericii au primit din partea ierarhului Dunării de Jos, diplome de vrednicie.

Până târziu în noapte, foarte mulţi credincioşi au venit cu evlavie şi cu bucurie la biserica „Sfântul Spiridon Nou”“ din Brăila pentru a trece prin Sfântul Altar şi a se atinge de Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă. 

În săptămâna premergătoare sărbătoririi ocrotitorului spiritual al parohiei, prin implicarea mai multor voluntari parohiali, 20 de persoane vârnice nedeplasabile au primit alimente şi articole de igienă personală, iar 50 de copii de la Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu“ din Brăila  au primit dulciuri şi alte daruri.

De dărnicia şi grija preoţilor şi a voluntarilor de la această parohie brăileană au beneficiat astăzi şi 30 de copii internaţi în Secţia Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Nicolae” din Brăila.

Istoric

Parohia ”Sfântul Spiridon Nou” a fost înfiinţară prin Decizia chiriarhală nr. 19, în data de 20 februarie 1996.

Slujba de sfinţire a locului destinat zidirii bisericii a fost săvârşită de către Chiriarhul Dunării de Jos în data de 25 noiembrie 1996.

Între anii 1997-1998 a fost construită Capela ”Sfântul Spiridon”, aceasta fiind sfinţită de ierarhul locului la 8 noiembrie 1999.

În anul 1999 au fost începute lucrările de zidire a bisericii parohiale care au durat până la data de 19 ianuarie 2016.

Între anii 2018-2020 biserica a fost înzestrată cu catapeteasmă şi străni sculptate în lemn de stejar şi au fost realizate icoanele.

Între anii 2021-2022 au fost efectuate lucrări de refacere a gardului împrejmuitor şi au fost achiziţionate toate obiecte bisericeşti necesare sfinţirii bisericii.

În prezent, Biserica ”Sfântul Spiridon” din Brăila este pregătită pentru aşezarea veşmântului pictural.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook