Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, Praznicul Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos este prilej de mare bucurie duhovnicească pentru credincioşii brăileni întrucât impunătoarea biserică din inima municipiului Brăila îşi sărbătoreşte hramul.

După tradiţie, bucuria hramului continuă la această biserică brăileană şi în a doua zi după marele praznic, întrucât Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, se află în urbea brăileană pentru a săvârşit Sfânta Liturghie şi a fi în comuniune de rugăciune cu clericii şi credincioşii din cel de-al doilea oraş mare al Eparhiei Dunării de Jos, Brăila.

La slujba arhierească au participat numeroşi credincioşi din Brăila şi copiii din cadrul programului catehetic parohial „Hristos împărtăşit copiilor“, îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc.

La momentul cuvenit, mulţi dintre copiii prezenţi la slujbă au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

La chinonic, copiii din cadrul programului catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“ şi tineri voluntari brăileni, în simfonie cu membrii Corului mixt „Trison“ al Şcolii Populare de Artă au susţinut un bogat program de colinde şi cântece de stea.

Evenimentul s-a încheiat cu împărţirea darurilor pentru copiii participanţi la slujbă, binecuvântarea tradiţionalei agape frăţeşti pregătită pentru persoanele asistateîn cadrul Centrului social care funcţionează la această parohie şi pentru ceilalți credincioși.

În săptămâna premergătoare hramului, parohia a oferit pachete cu alimente şi alte daruri copiilor cu dizabilităţi din cadrul Complexului de Servicii ”Pescăruşul”, copiilor de la Centrul social multifuncţional de zi pentru Comunitatea rromă, bătrânilor cu posibilităţi materiale reduse, deţinuţilor tineri din Penitenciarul de la Tichileşti şi altor semeni nevoiaşi aflaţi în evidenţele parohiei.

Valoarea darurilor oferite în aceste zile de sărbătoare de Parohia ”Naşterea Domnului” din Brăila a fost de peste 30.000 de lei.

***

Catedrala „Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila se numără printre primele biserici ale cărei piatră de temelie a fost aşezată imediat după evenimentele din 1989, la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii Domnului. După numeroase eforturi şi extraordinare investiţii financiare, la data de 26 decembrie 2005 s-a săvârşit slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de către chiriarhul Dunării de Jos, ÎPS Părinte Casian.

Un important proiect aflat în derulare la această parohie îl reprezintă Aşezământul cultural şi social-filantropic, unde funcţionează o cantină la care servesc masa zilnic gratuit aproximativ 200 de persoane, o grădiniţă, un Centru pentru tineret, precum şi un magazin bisericesc cu obiecte de colportaj şi carte de zidire sufletească.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook