Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Ajunul Naşterii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.

La slujbă, împreună cu ierarhul Dunării de Jos şi clerul catedralei au fost prezenţi credincioşi din municipiul Galaţi, dar şi mulţi copii care au fost împărtăşiţi la momentul cuvenit cu Trupul şi Sângele Domnului.

Bucuria împărtășirii cu Sfintele Taine a fost însoţită și de cântecul colindelor care a vestit tuturor bucuria şi darul mare pe care Milostivul şi Bunul Dumnezeu L-a făcut umanităţii.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică rânduită a se citi în Duminica dinaintea Naşterii Domnului în care este prezentată genealogia lui Iisus Hristos de la Avraam şi până la Domnul Hristos, Cel întrupat în lume din pururea Fecioara Maria.

După Sfânta Liturghie, clericii au oferit cărţi de colinde celor prezenţi la slujbă şi împreună, într-o deosebită armonie, au cântat colinde şi au sărutat cu evlavie icoana Naşterii Domnului Hristos.

În continuare, slujitorii Sfântului Altar au mers cu icoana la Reşedinţa arhiepiscopală unde au fost primiţi de ierarhul locului şi au cântat colinde tradiţionale, iar Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri.

Aşa cum se cunoaşte şi din generaţie în generaţie am moştenit, mersul cu icoana semnifica primirea, în casele şi în vieţile noastre, a lui Mesia, Cel ce se naşte ”pentru noi şi pentru a noastră mântuire“, iar  cântările bisericeşti specifice acestei perioade şi colindele relatează despre marele eveniment al întrupării Fiului lui Dumnezeu la timpul prezent, făcându-ne părtaşi, în fiecare an, acestei mari bucurii cereşti şi pământeşti.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook