Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 4 februarie 2010, la aniversarea a 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie prin Hotărârea Sfântului Sinod din 4 februarie 1925 şi confirmată prin Decretul regal din 25 februarie 1925, în toate catedralele ortodoxe române din ţară şi străinătate va fi oficiată slujba de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act istoric de demnitate şi prestigiu din viaţa Bisericii noastre. Te Deum-ul va fi urmat de slujba de pomenire a adormiţilor întru fericire patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române trecuţi la Domnul, Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Justinian Marina, Iustin Moisescu şi Teoctist Arăpaşu.

La Patriarhia Română, aniversarea a 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie va fi marcată - în ziua de 4 februarie 2010 - printr-o Şedinţă solemnă a Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc care va avea loc, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în Sala Sinodală din Reşedinţa patriarhală, de la orele 10.00. Cu acest prilej, Părintele Dr. Florin Şerbănescu, Consilier patriarhal coordonator al Sectorului patrimoniu cultural, va susţine o prelegere despre contextul istoric, înfăptuirea şi însemnătatea ridicării Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie.

În continuare, de la orele 12.00, în Catedrala patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia slujba de Te Deum şi va înălţa o rugăciune de pomenire pentru patriarhii Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Iustin Moisescu şi Teoctist Arăpaşu la mormintele lor din Catedrala patriarhală. La aceiaşi oră, va fi săvârşită o slujbă de pomenire şi pentru patriarhul Justinian Marina la mormântul său din biserica mănăstirii Radu Vodă din Bucureşti.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook