Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 15 – 18 februarie 2010 credincioşii ortodocşi au participat la slujba Canonului Mare. Canonul cel Mare este unul dintre cele mai frumoase imnuri liturgice ale Bisericii Ortodoxe, adevărată meditaţie biblică şi rugăciune de pocăinţă, dar şi pelerinaj duhovnicesc spre Înviere, conţine 250 stihiri şi este alcătuit din nouă părţi, compuse din stihuri scurte de pocăinţă, ritmate de invocaţia „Miluieşte-mă, Dumnezeule, miluieşte-mă!“, ce aminteşte de bine cunoscuta rugăciune a vameşului, pomenit în pericopa evanghelică din prima duminică a perioadei Triodului.

Canonul cel Mare a fost săvârşit în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi de către IPS Părinte Arhiepiscop Casian împreună cu slujitorii acestui sfânt locaş şi în prezenţa a numeroşi credincioşi. De asemenea, slujba a fost  oficiată în toate bisericile Eparhiei Dunării de Jos, cu participarea a unui număr mare de credincioşi, tineri şi vârstnici.

Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul este împărţit în prima săptămână a Postului Mare în patru părţi, pentru fiecare dintre serile de luni până joi inclusiv, urmând ca în miercurea săptămânii a cincea din Post să fie oficiat în întregime.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook