Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic Trifon a fost prilej de bucurie duhovnicească pentru obştea mănăstirii închinată sfântului.

Sfinta Liturghie a fost săvârşită de către un sobor alcătuit din ieromonahi ai mănăstirilor eparhiei, după care Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a săvârşit slujba de sfinţire a troiţei aşezată pe drumul de acces spre mănăstire. La slujba de sfinţire au participat ctitorii troiţei, obştea monahală şi ostenitorii din cadrul fermei anexe a mănăstirii.

În continuare, în livada din imediata vecinătate a mănăstirii, ierarhul Dunării de Jos a oficiat rânduiala ce se face la ţarini, la vii şi la grădini, în cadrul căreia a fost citită rugăciunea Sfântului Mare Mucenic Trifon.

La final au fost binecuvântate lucrările de construcţie a noii biserici şi capela din incinta mănăstirii.

Piatra de temelie a bisericii care se construieşte în cadrul acestei mănăstiri a fost aşezată de către Arhiepiscopul Dunării de Jos la data de 7 mai 2001.

Mănăstirea se află într-o zonă care reprezintă un important punct de susţinere a operei filantropice a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin dezvoltarea unor activităţi agricole sistematice.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook