Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În urma evenimentelor meteorologice extreme de viscol şi ninsori, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Centrul Eparhial, protopopiate şi parohii au organizat mai multe acţiuni social-filantropice.

În Insula Mare a Brăilei, care a fost complet izolată datorită sloiurilor mari de gheaţă de pe Dunăre, preoţii Constantin Tureac de la parohia Măraşu, George Postolache de la parohia Frecăţei şi Ştefan Davidov de la parohia Ţăcău au trimis medicamente în valoare de peste 550 lei persoanelor bolnave. De asemenea, au trimis în zonă apă plată sau minerală.

Parohia Florica a fost izolată aproximativ o săptămână, până când a fost  redeschis drumul Tătaru – Roşiori. Pc pr. Teodor Popa din parohia Colţea, împreună cu membrii Consiliului parohial, au deblocat 4 gospodării şi au oferit alimente de primă necesitate.

În data de 13 februarie a.c., Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin Sectorul social-filantropic sprijiniţi de 6 voluntari a organizat o acţiune filantropică prin care au fost trimise ajutoare constând în alimente neperisabile în parohia Jirlău.

Datorită drumurilor impracticabile, donaţiile pentru parohiile Câineni, Galbenu şi Vişani au fost lăsate în grija organismelor parohiale din localitatea Jirlău.

Preoţii din Protoieria Galaţi au venit în sprijinul celor 123 de persoane de la Centrul de Primire a Persoanelor fără Adăpost „Elisabeta Doamna”, prin oferirea de obiecte igienico-sanitare şi articole de îmbrăcăminte.  În urma colectelor efectuate în parohii, în zilele următoare va pleca un transport cu alimente neperisabile către zonele afectate din judeţele Brăila, Galaţi, Vrancea şi Buzău.

La Protoieria Brăila au fost strânse ajutoare (alimente neperisabile) în valoare de peste 20.000 lei, urmând ca acestea să fie trimise în zonele sever afectate din judeţele Brăila, Vrancea şi Buzău.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook