Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Reşedinţa patriarhală a avut loc, astăzi, 13  februarie 2014, şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

În deschiderea lucrărilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus: „Apreciem foarte mult activitățile pe care le-au desfăşurat ierarhii în eparhiilor lor, aşa cum s-a văzut în dările de seamă ale comisiilor din cadrul Adunării Naționale Bisericeşti şi cum se constată din itinerariile pastorale.

Ne dăm seama de o dinamică foarte intensă şi o lucrare foarte dezvoltată fără precedent ca număr de activităţi. Sperăm că şi în anul nou în care am intrat să avem aceeaşi râvnă misionară, aceeaşi dragoste pentru Biserica lui Hristos şi aceeaşi purtare de grijă părintească pentru cei încredințați nouă spre păstorire pentru mântuirea lor şi mântuirea noastră spre slava lui Dumnezeu și binele poporului român”.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toţi mitropoliţii, arhiepiscopii, episcopii eparhioţi, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari şi arhiereii vicari în funcţiune. Sfântul Sinod se întruneşte anual în cel puţin două şedinţe de lucru în perioadele de primăvară şi toamnă, iar în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook