Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Seria conferinţelor pastoral-administrative ale preoţilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat şi astăzi, 19 februarie a.c., prin întrunirea slujitorilor din cadrul Protopopiatului Galaţi.

Partea liturgică a conferinţei s-a desfăşurat în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae“ din municipiu, prin oficierea de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a slujbei Sfintei Liturghii, în prezenţa preoţimii din cadrul protopopiatului Galaţi.

Derularea lucrărilor propriu-zise ale conferinţei a avut loc, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în sala de conferinţe a protopopiatului, la care au participat şi membri ai Permanenţei Consiliului Eparhial.

Întrunirea de astăzi s-a realizat în contextul perioadei de analiză a situaţiei şcolare la ora de Religie, după  întâlnirea din data de 18 februarie a.c. a Chiriarhului Dunării de Jos cu directorii tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi. „Am răspuns solicitărilor momentului, a arătat Înaltpreasfinţia Sa, atât în ceea ce priveşte contribuţia dascălilor noştri de Religie în şcoli, cât şi în ceea ce priveşte cooperarea preoţilor din parohii cu cadrele didactice laice şi îndeosebi, cu directorii instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

Nutrim speranţa ca elevii şi părinţii lor să facă parte dintre cei ce acceptă binele şi binefacerea unei educaţii pentru formarea noastră ca buni creştini şi fii responsabili pentru binele poporului şi naţiunii noastre!“.

În cadrul conferinţei au fost prezentate ultimele Hotărâri ale Sfântului Sinod cu privire la statutul orei de Religie în învăţământul preuniversitar astăzi, precum şi necesitatea încheierii Protocoalelor de cooperare între parohii şi unităţile de învăţământ aflate pe teritoriul lor, subliniindu-se importanţa, rolul şi asumarea integrală a obligaţiilor parohiei -prin ppcc preoţi- şi şcolii, -prin profesorii de Religie susţinuţi de directori şi Consiliul profesoral.

Un alt punct pe ordinea de zi l-a constituit analizarea aspectelor organizatorice şi continuarea demersurilor juridice în vederea înfiinţării filialei Galaţi a Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie“.

Vineri, 20 februarie, la Tecuci s-au întrunit clericii din protopopiatele Tecuci şi Nicoreşti. După momentul liturgic din biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“, la sediul Protopopiatului Tecuci, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, s-a desfăşurat conferinţa pastorală semestrială. Tot ieri, în prezenţa chiriarhului, la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie din Tecuci a avut loc o întâlnire a grupului de iniţiativă pentru constituirea Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie“ – filiala Tecuci. Cei aproximativ 200 de părinţi prezenţi l-au ales în funcţia de preşedinte al filialei Tecuci a APOR pe prof. Doru Parascan, directorul Muzeului de Istorie „Anton Cincu“ din Tecuci.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook