Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul bunei cooperări dintre şcoală şi biserică şi ca urmare a parteneriatului dintre biserica parohială „Naşterea Maicii Domnului“ din comuna Umbrăreşti şi Şcoala gimnazială „Sfântul Stelian“ din aceeaşi localitate, în data de 17 februarie 2015, a avut loc un dialog duhovnicesc cu cei mai mici creştini din parohie. Tema acestui dialog a fost grija pentru suflet şi pregătirea pentru intrarea în Sfântul şi Marele Post.

Alături de cei mici, la acest dialog duhovnicesc au participat şi cadre didactice ale instituţiei de învăţământ din localitatea Umbrăreşti, elevi mai mari precum şi pc pr. Ionuţ Căşuneanu. Manifestarea a debutat cu rostirea în comun a rugăciunilor de la începutul orelor, după care copiii care participă la programul eparhial „Hristos împărtăşit copiilor“ au prezentat scurte lucrări literare alcătuite de ei pe tema propusă spre prezentare.

După acest moment a avut loc un frumos dialog duhovnicesc între copiii prezenţi, profesorul lor de religie, cadre didactice prezente şi preotul parohiei Umbrăreşti. Toţi cei prezenţi şi-au exprimat bucuria prezenţei părintelui în mijlocul lor, precum şi speranţa unei conlucrări şi colaborări frumoase şi benefice pentru societate între şcoala şi biserica parohială din localitate.

Tot cu acest prilej copiii prezenţi şi-au manifestat dorinţa ca, în cadrul primei săptămâni duhovniceşti din Postul cel Mare, să postească, să participe la slujba Canonului celui mare al Sfântului Andrei Criteanul şi să se mărturisească pentru ca, mai apoi, să se împărtăşească cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

La sfârşitul acestei întâlnirii copiii au fost binecuvântați de părintele paroh şi au primit din partea bisericii mici daruri constând în cărţi de rugăciuni şi ultimele numere ale revistei eparhiale „Călăuză Ortodoxă“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook