Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, la data de 2 februarie 2016, Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte Ziua Mondială a Tineretului Ortodox.

Cu acest prilej, Arhiepiscopia Dunării de Jos, în parteneriat cu filialele locale ale Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, Ligii Studenţilor din Galaţi, Ligii Studenţilor Basarabeni din Galaţi şi Direcţia de Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“, a organizat, cu începere de la ora 17,00, o întâlnire cu tineri studeţi români şi străini care, temporar, pe perioada studiilor, se află în oraşul de la Dunăre.

Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

În debut, studenţii au avut ocazia să viziteze sălile de expoziţie ale Muzeului Eparhial, prilej cu care oaspeţilor le-au fost prezentate principalele mărturii ale istoriei creştinismului de la Dunărea de Jos începând cu sec. III, elemente ale culturii şi tradiţiilor populare şi familiale creştine de la Dunărea de Jos, tezaurul şi patrimoniul iconografic, liturgic şi artistic, începând cu sec. XVII.

În partea a doua, tinerii studenţi au participat, în sala de Expoziţii Temporare la o serie de dezbateri pe teme actuale, în cadrul unei mese rotunde.

Discuţiile, moderate de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, s-au dorit a fi o aplicare a programelor sinodale şi eparhiale dedicate Anului Omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

La eveniment au participat studenţi din Israel, Grecia, Albania, Ucraina, Moldova şi România.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook