Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 18 februarie 2016, membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi preoţi slujitori din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-au aflat în unitate liturgică la Sfânta Liturghie, cu ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, sub Pantocratorul Catedralei arhiepiscopale din Galaţi.

La momentul liturgic cuvenit au fost săvârşite rugăciuni de mulţumire pentru cei 26 de ani de când Înaltpreasfinţia Sa a fost hirotonit întru arhiereu.

În Catedrală au fost prezenţi şi tineri studenţi, masteranzi şi doctoranzi la diferite facultăţi de teologie din ţară, fii duhovniceşti ai Eparhiei.

Totodată, ierarhul a săvârşit slujba de hirotesie întru duhovnic pentru 4 tineri preoţi, întru iconom pentru 5 preoţi şi întru iconom stavrofor pentru 8 preoţi cu merite deosebite în plan pastoral-misionar, cultural-educaţional, edilitar şi social-filantropic.

La final a fost săvârşit parastasul pentru înaintaşii în tronul arhieresc de la Dunărea de Jos şi pentru ctitorii Catedralei Arhiepiscopale.

În partea a doua zilei, în sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Centrului Eparhial a avut loc o întâlnire-consultare cu tineri liceeni, reprezentanţi de marcă ai colegiilor din municipiile Galaţi şi Brăila, însoţiţi de profesori şi inspectori şcolari de la diferite discipline umaniste.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute anumite aspecte privind mai buna comunicare a tinerilor între ei, în familiile lor, la şcoală şi în parohiile din care provin.

De asemenea, au fost analizate principalele metode de implementare în rândul tinerilor a programelor sinodale şi eparhiale legate de educaţia creştină şi a consolidării orei de Religie în şcoala românească.

Nu în ultimul rând s-au făcut diferite propuneri cu privire la întâlnirea internaţională a tineretului ortodox care va avea loc în luna septembrie la Bucureşti.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook