Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După tradiţie, la Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, în Arhiepiscopia Dunării de Jos se  derulează ample acţiuni filantropice îndreptate către persoanele cu venituri reduse, vârstnici şi familii cu mulţi copii, aflate în evidenţa parohiilor, sau către semenii aflaţi în instituţiile de asistenţă socială şi medicală din judeţele Galaţi şi Brăila: cămine de copii, aziluri de bătrâni, spitale şi penitenciare.

În toate bisericile din eparhie, la slujba Sfintei Liturghii, au fost rostite cereri speciale pentru toţi semenii aflaţi în suferinţă, rugăciunea din biserici fiind prelungită până la inima celor singuri sau aflaţi în nevoi prin gândul bun şi luminos, dar şi prin fapta de omenie.

În această duminică, capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din cadrul Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti, a fost gazda unor evenimente liturgice şi social-filantropice îndreptate cu precădere către minorii aflaţi temporar în acest spaţiu de reeducare şi de îndrumare. 

Evenimentele au debutat cu oficierea Sfintei Liturghii şi a Aghesmei mici în capela Centrului, la care au participat 40 de minori arestaţi preventiv.

Cuvântul de învăţătură susţinut de părintele Tudor Dan, de la parohia Tichileşti I a evidenţiat importanţa pocăinţei şi a îndreptării, atât de necesare în viaţa noastră, precum şi săvârşirea faptelor bune, izvorâte din iubirea de Dumnezeu şi de aproapele nostru.

Tinerii participanţi au primit din partea preoţilor slujitori daruri constând în pachete cu dulciuri şi obiecte de colportaj bisericesc.

Cu aprobarea conducerii unităţii şi sprijinul personalului de serviciu, preoţii de la parohiile Tichileşti I şi Tichileşti II, însoţiţi de preotul Centrului de Detenţie au vizitat secţiile de deţinere şi au stropit cu apă sfinţită camerele minorilor şi tinerilor, dăruindu-le cu acest prilej tuturor persoanelor internate pachete cu dulciuri, iconiţe şi cărţi de rugăciuni.

Activităţi asemănătoare s-au desfăşurat şi la Penitenciarul din Brăila, unde preotul din această slujire socială, împreună cu alţi slujitori de la parohii din municipiu au săvârşit Sfânta Liturghie, după care i-au vizitate pe deţinuţi în camerele de detenţie, unde le-au dăruit pachete cu alimente neperisabile şi obiecte igienico-sanitare.

Activităţile social-filantropice s-au derulat cu binecuvântarea Chiriarhului Dunării de Jos, prin implicarea părintelui protoiereu de Brăila şi cu sprijinul financiar al parohiilor Maxineni, Tichileşti I şi Tichileşti II din judeţul Brăila.

În această săptămână activităţile sociale vor continua la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, unde în fiecare zi sunt programate parohii din municipiul Galaţi, pentru a vizita persoanele private de libertate şi a le oferi sprijin spiritual, dar şi material, în vederea depășirii sau ameliorării situației dificile pe care o traversează.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook