Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 24-a după Rusalii, numită și a întoarcerii Fiului Risipitor, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiul Galați, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mai mulți copii prezenți la slujbă au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică de la Sfântul Luca în care este relatată parabola Fiului Risipitor.

„Cuvintele puternice ale evangheliei de astăzi relatează stări adevărate pentru părinții, fiii și frații din toate timpurile, însă eroul căzut și apoi ridicat din această plină de taine relatări evanghelice a rămas ca o ideie majoră și ca o lumină care ne arată poziționarea corectă în starea de pocăință și de îndreptare...“

„A vorbi despre iubire și frățietate este ușor, însă a trăi frățietatea reală este taina vieții noastre. Numai în stare de pocăință ne putem întoarce la fratele nostru, oricine ar fi acesta, pentru a-i cere iertare, a primi inelul alianței cerești și pământești și a simți ușurare multă în suflet.

Pe fiul cel desfrânat care s-a întors de la păcat, Preabunul Părinte îmbrățișându-l îl sărută, îl aduce iarăși în casa părintească, care este Biserica și Împărăția lui Dumnezeu, îi dă semnele măririi Sale și veselie de taină săvârșește împreună cu cei de sus, jertfind vițelul cel îngrășat care este Sfânta Împărtășanie, pentru ca noi toți să înțelegem și să viețuim cu vrednicie“, a spus chiriarhul Dunării de Jos.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe cei prezenți la slujbă și le-a oferit mai multe exemplare ale revistei eparhiale „Călăuză ortodoxă“.

În continuare, ierarhul a mers la Reședința Arhiepiscopală împreună cu mai mulți copii și cu părinții lor pentru a le oferi câteva daruri celor mici.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook