Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cantina socială din municipiul Brăila, ce este aşezată sub ocrotirea spirituală a Sfântului Ioan Casian, și-a cinstit ocrotitorul spiritual, vineri, 28 februarie, printr-o serie de activități culturale și social-filantropice.

În deschiderea evenimentului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, părintele protoiereu de Brăila, Mircea Ionuț Băncilă, împreună cu un sobor de preoți din cadrul unor așezăminte sociale brăilene au oficiat o slujbă de mulţumire pentru binefacerile arătate de Dumnezeu asupra ostenitorilor și celor 50 de beneficiari ai acestei cantine.

După slujba de mulțumire, preoții prezenți s-au rugat pentru odihna filantropilor brăileni, a celor care au sprijinit activitățile de întrajutorare a semenilor noștri și pentru toți beneficiarii cantinei, trecuți la cele veșnice.

În continuare, persoanele asistate, provenite din familii cu mulţi copii sau cu venituri reduse, între care copii, vârstnici şi persoane singure au participat la agapa de hram pregătită special pentru ei.

La final, corul „Evanghelismos“, format din cântăreți bisericești din protopopiatul Brăila a susținut un frumos moment cultural-artistic ce a cuprins cântări religioase specifice acestei perioade liturgice.

Tot cu ocazia sărbătoririi Sfântului Casian, două familii numeroase din Brăila, cu 7 respectiv 9 copii, au primit din partea Cantinei sociale diverse ajutoare materiale.

Persoanele asistate în cadrul acestui Centru social primesc săptămânal, de luni până vineri, câte o masă caldă – la prânz – iar pentru ziua de sâmbătă le este oferită pentru acasă, hrană rece.

De asemenea, în urma protocolului încheiat cu Selgros Brăila, asistaţii sociali primesc prin programul „Masa bucuriei“ şi  un consistent supliment alimentar.

În cadrul Centrului social se derulează şi diverse ateliere și activități educative, ce au avut ca scop oferirea unui cadru adecvat de petrecere a timpului liber și de educație pentru copii proveniți din familiile asistate social, înscrise pe listele de beneficiari ai cantinei.

Cu sprijinul Centrului Eparhial, în anul 2018, Centrul social s-a aflat într-un amplu proces de reparaţii şi modernizare, atât la interior, cât şi la exterior, prin lucrări de reparaţii a şarpantei şi învelitoarei, de refacere a faţadei, de sistematizare a curţii interioare, de înlocuire a instalaţiei electrice şi de aplicare a zugrăvelii.

De asemenea, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de păstrare a alimentelor şi de prepararea a hranei calde, în anul 2018, s-au făcut investiţii pentru achiziţionarea unor echipamente profesionale noi.

Lucrarea de întrajutorarea a semenilor noştri aflaţi în nevoi, desfăşurată la această cantină, se aflăm sub directa supraveghere a Sectorului Social-filantropic al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook