Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic Trifon reprezintă în fiecare an un prilej de bucurie duhovnicească pentru mănăstirea aflată sub ocrotirea sfântului, din judeţul Galaţi.

În ziua hramului a fost săvârşită Sfânta Liturghie şi slujba Aghiasmei mici în paraclisul mănăstirii.

În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat rânduiala ce se face la ţarini, la vii şi la grădini în livada din imediata vecinătate a mănăstirii.

În cadrul acestei slujbe, ierarhul Dunării de Jos a citită rugăciunea specială a Sfântului Mucenic Trifon.

La slujbă, alături de obştea monahală, au participat muncitori din cadrul fermei anexe a mănăstirii, precum şi credincioşi din parohiile învecinate.

În noua biserică ridicată în incinta acestei mănăstiri, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit o slujbă de pomenire pentru preotul Valerian Paţilea, coordonator al activităţilor gospodăreşti din cadrul mănăstirii, trecut la cele veşnice anul trecut.

De asemenea, chiriarhul s-a rugat astăzi pentru odihna sufletului stavroforei Daniela Nedelcu, stareaţa Mănăstirii ”Adormirea Maicii Domnului” - Tudor Vladimirescu, trecută la Domnul în această dimineaţă.

În cuvântul adresat celor prezenţi la eveniment, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viaţa Sfântului Mucenic Trifon, o viaţă de mare propovăduitor şi apărător al credinţei creştine, precum şi despre viaţa Sfintelor Muceniţe Perpetua şi Felicitas, pomenite astăzi.

Totodată, ierarhul a evidenţiat nevoia de a prelungi darul lui Dumnezeu în iubirea milostivă față de semenii noștri care au nevoie.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi la hramul acestei mănăstiri gălăţene.

***

Mănăstirea „Sf. Mc Trifon“ se află pe raza comunei Şendreni din judeţul Galaţi, într-o zonă care reprezintă un important punct de susţinere a operei filantropice a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin dezvoltarea unor activităţi agricole sistematice.

Aceasta a fost înfiinţată în anul 2001, pe terenul primit de Arhiepiscopia Dunării de Jos ca urmare a retrocedării suprafeţelor de pământ care au aparţinut Bisericii înainte de 1948. Documentul de înfiinţare a mănăstirii consemnează că aceasta este „loc de rugăciune, de evlavie şi de duhovnicească râvnă spre mântuire“, dar şi „spaţiu al activităţii cinstite şi binevoitoare spre folosul săracilor, al nevoiaşilor, al copiilor de la Orfelinatul eparhial Sf. Vasile cel Mare, al celor care primesc hrană în cantinele eparhiei şi al tuturor celor care aşteaptă de la noi semn, sprijin şi iubire“.

Piatra de temelie a bisericii care se construieşte în cadrul acestei mănăstiri a fost aşezată de către Arhiepiscopul Dunării de Jos la data de 7 mai 2001.

În prezent, noul lăcaş de cult este ridicat în întregime, în interior fiind pregătit pentru lucrările de pictură.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook