Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 25 februarie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Duării de Jos, preoţi şi credincioşi din cadrul protopopiatului Tecuci, judeţul Galaţi au desfăşurat o nouă acţiune de donare de sânge.

Această activitate organizată în Arhiepiscopia Dunării de Jos se înscrie în Campania „Donează sânge, salvează o viață!”, derulată de Patriarhia Română încă din anul 2014 şi intensificată în contextul medical și epidemiologic actual, atât de dificil, prin care trece societatea românească.

La această acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină au participat 55 de voluntari din Protopopiatul Tecuci care au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge.

Donatorii au fost mobilizaţi de părintele protoiereu de Tecuci, iar deplasarea acestora de la Tecuci la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi s-a realizat cu mijloace de transport persoane cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină din Galaţi.

Preoţii şi credincioşii din cadrul acestui protopopiat au participat cu mare bucurie şi dragoste la acţiunea de donare de sânge pentru a aduce un sprijin real semenilor lor.

Constant preoţii şi credincioşii acestui protopopiat se mobilizează exemplar pentru o astfel de campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

În plină pandemie, Arhiepiscopia Dunării de Jos a reuşit să doneze prin preoţii şi credincioşii voluntari 250 litri de sânge.

Acţiunile de donare de sânge organizate la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos vor continua în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook