Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, la Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos se derulează acţiuni misionare şi social-filantropice îndreptate către persoanele cu venituri reduse, vârstnici şi familii cu mulţi copii, aflate în evidenţa parohiilor, sau către semenii aflaţi în instituţiile de asistenţă socială şi medicală din judeţele Galaţi şi Brăila: cămine de copii, aziluri de bătrâni, spitale şi penitenciare.

Astăzi, la Catedrala „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nicolae“ din Galați, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian înconjurat de un sobor de clerici, în prezenta credincioșilor din municipiu.

În cadrul slujbei, ierarhul locului a rostite ectenii speciale pentru încetarea războiului din Ucraina și pentru pacea din întreaga lume.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mai mulţi copii prezenţi la slujbă fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţia Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această duminică, în care Sfântul Apostol și Evanghelist Matei relatează momentul Parusiei şi al Înfricoşătoarei Judecăți.

Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să împlinească cuvintele scripturii, prelungind dragostea lui Dumnezeu în iubirea milostivă faţă de aproapele nostru, iar aceasta se poate vedea în ajutorul concret oferit semenilor aflați în diferite încercări, neputinţe şi nevoi.

La finalul Sfintei Liturghii, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la slujbă.

Şi în celelalte biserici din eparhie, la slujba Sfintei Liturghii, au fost rostite cereri speciale pentru pace şi pentru toţi semenii aflaţi în suferinţă, rugăciunea din biserici fiind prelungită până la inima celor singuri sau aflaţi în nevoi prin gândul bun şi luminos, dar şi prin fapta de omenie.

O astfel de faptă bună a fost săvârşită şi de preoții și membrii Consiliului parohial de la parohia „Sf. Proroc Ilie“ din Galați, care, după Sfânta Liturghie, au organizat o activitate filantropică îndreptată către bătrânii aflaţi în grija „Fundaţiei de sprijin a vârstnicilor” din municipiul de la Dunăre.

În cadrul acestei fundaţii, 14 bătrânii beneficiază de cazare, masă, consiliere psihologică şi servicii medicale.

Astăzi, la orele amiezii, persoanele asistate au primit vizita preoţilor şi a voluntarilor de la parohia „Sf. Ilie“ din Galaţi care au venit cu daruri constând în produse de igienă, materiale de curăţenie, alimente neperisabile, apă, fructe şi dulciuri, precum şi o generoasă masă de prânz.

Atât personalul angajat al acestei instituţii de ocrotire socială, cât şi bătrânii beneficiari s-au bucurat de vizita slujitorilor bisericii şi au mulţumit pentru grija permanentă şi darurile oferite.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook