Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, a avut loc astăzi, 23 februarie 2023, întrunirea cântăreţilor bisericeşti din protopopiatul Galați, în vederea pregătirii slujbelor din cultul ortodox din perioada următoare.

Evenimentul a fost organizat în contextul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)“ în Patriarhia Română şi s-a desfăşurat în sala de conferinţe din cadrul Protoieriei Galaţi.

În cadrul întrunirii au fost discutate aspecte legate de importanţa muzicii psaltice în cultul şi misiunea Bisericii şi pregătirea atentă a cântărilor religioase din cadrul slujbelor din prima săptămână a Postului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, dar şi a celorlalte slujbe oficiate în parohii pe tot parcursul Postului Mare.

În partea a doua a acestei reuniuni, sub coordonarea preotului protoiereu Valentin Rădoi şi a unor profesori de muzică, cei 40 de cântăreţi bisericeşti participanţi au primit sfaturi şi indicaţii preţioase cu privire la cântarea omofonă şi interpretarea cât mai corectă, unitară şi frumoasă a cântărilor bisericeşti.

De asemenea, cei prezenţi au discutat şi despre proiectele şi programele ce se doresc a fi implementate în anul 2023.

Partea finală a întrunirii s-a desfăşurat în locaşul de cult, ocrotit de Sfântul Ierarh Nicolae, situat în vecinătatea sediului administrativ al Protoieriei Galaţi, şi a constat în punerea în practică a rugăciunii şi cântării bisericeşti.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook