Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Credincioşii din cartierul gălăţean Mazepa au participat sâmbătă, 30 ianuarie 2010, în număr mare, la hramul bisericii Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi”. Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian a oficiat Sfânta Liturghie în sfântul lăcaş, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La finalul slujbei, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre importanţa celor trei Sfinţi Mari Dascăli ai lumii şi Ierarhi: „Învăţăturile Sfinţilor Trei Ierarhi nu pot pătrunde prin urechi, ci învăţăturile lor trebuie să pătrundă prin simţire, prin credinţă şi să se aşeze prin dragoste în inimile noastre, pentru a vedea cât de aproape sunt Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan, deodată de Dumnezeu şi de noi, cât de prezenţi sunt în viaţa lui Dumnezeu şi a noastră". A urmat un scurt program religios-artistic oferit de grupul de copii participanţi la proiectul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor", care au primit premii din partea ÎPS Părinte Casian.

În cadrul programului de hram, parohia a mai organizat un simpozion la Şcoala Gimnazială nr. 28 dedicat Sf. Trei Ierarhi - ocrotitorii şcolii şi ai bisericii, un concert de datini şi tradiţii româneşti,  activităţi filantropice la câteva centre de plasament şi la Penitenciarul din municipiul Galaţi.

Aflată foarte aproape de Faleza Dunării, biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Galaţi este unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult din oraş.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook