Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 31 ianuarie 2010, ziua în care se cinstesc Sfintii Ioan şi Chir, doctori fără de arginţi, Spitalul de Urgenţă pentru Copii din municipiul Galaţi şi-a sărbătorit patronii spirituali. Prezenţi în număr mare la Capela din incinta spitalului, micutii pacienţi şi cadrele medicale au avut un motiv în plus de bucurie: împlinirea a 20 de ani de când spitalul şi-a ales ca ocrotitori pe cei doi sfinţi tămăduitori, fiind de altfel primul spital din oraş şi printre primele din ţară, care au ales patroni spirituali pentru o instituţie spitalicească.

La acest moment de sărbătoare a fost prezent, ca în fiecare an, şi ÎPS Casian, ierarhul Dunării de Jos, care a purtat un dialog cu micuţii pacienţi şi a adresat un cuvânt de apreciere pentru cadrele medicale prezente, printre care s-a aflat şi decanul Facultatii de Medicina din Galaţi, prof. dr. Aurel Nechita.

Capela din incinta spitalului funcţioneaza de aproape 10 ani, venind în sprijinul  celor care trec prin suferinţă si încercările bolii, fie ei cei mici sau părinţii acestora. Slujbele religioase şi întreaga activitate de asistenţă spirituală este asigurată de către pc. pr. Gheorghe Octavian Buruiană.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook