Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 17 ianuarie, 2011, parohia „Sf. Cuvios Antonie cel Mare” din Galaţi şi-a sărbătorit hramul.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi din parohie şi din oraş.

De menţionat este faptul că parohia a pus în aplicare şi răspunde cu promptitudine tuturor programelor şi proiectelor eparhiale. Amintim în special activităţile social-filantropice şi pedagogic-educative, realizate prin înfiinţarea şi inaugurarea încă din anul 2009 a Centrului de zi pentru copii „Sfântul Antonie cel Mare” şi a Cantinei parohiale.

Astfel, în „Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii”, parohia vine în întâmpinarea credincioşilor ei oferind sprijin copiilor şi tinerilor în efectuarea temelor, supravegheaţi de un instructor de educaţie, toate aceste activităţi fiind coordonate de pc. pr. Cătălin Sava, inspector eparhial pe probleme de asistenţă socială. De asemenea, toţi copii beneficiază de o masă caldă.

Centrul sprijină cu succes proiectele educaţionale „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala!”, unde cei mai tineri ai parohiei aşteaptă cu nerăbdare să participe la toate activităţile iniţiate pentru educarea şi formarea lor în spiritul creştin autentic.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian Arhiepiscopul Dunării de Jos a ţinut o scurtă cateheză cu copiii beneficiari ai programelor naţionale şi eparhiale, despre viaţa şi activitatea Sfântului Antonie cel Mare.

Chiriarhul Dunării de Jos a felicitat pe pc. pr. Vasile Poalelungi, pc. pr. Cătălin Sava, Consiliul şi Comitetul parohial, precum şi pe credincioşii parohiei, pentru întreaga activitate desfăşurată. De asemenea, a îndemnat pe toţi cei prezenţi să continuie cu aceeaşi râvnă şi dăruire, de care au dat dovadă până în prezent, la sprijinirea şi zidirea noului lăcaş de cult, mai măreţ şi mai încăpător decât cel actual.

Programul a continuat cu binecuvântarea şi stropirea cu aghiasmă a Centrului de zi pentru copii al parohiei.

Înainte de îndătinata agapă, la care s-au împărţit 1200 de pachete de alimente, a fost săvârşită şi o slujbă de pomenire pentru vrednicul de pomenire Mitropolitul Antonie Plămădeală al Ardealului, precum şi pentru toţi ctitorii şi binefăcătorii parohiei, adormiţi în Domnul.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook