Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Biserica Ortodoxă sărbatoreşte astăzi, 7 ianuarie 2012, Soborul Sfântului Ioan Botezătorul.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul“ din cartierul Micro 21 al municipiului Galaţi şi-a sărbătorit ocrotitorul. La această zi de bucurie pentru comunitatea respectivei biserici a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de preoţii slujitori ai acestui sfânt locaş.

Biserica  a fost arhiplină de credincioşi, care, într-o deosebită atmosferă de evlavie, au venit cu credinţă să-l cinstească pe Sfântul Ioan Botezătorul.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, Înaltpreasfinţia Sa a reliefat „cele două însuşiri ale Sf. Ioan care sunt evidente în viaţa noastră: cea de dascăl al pocăinţei sau dascăl către Hristos - neteziţi cărările către Domnul şi descoperiţi pe Domnul şi Biserica Lui în Biserica Lui!, și cea de dascăl al Tainelor lui Dumnezeu, pentru că el este cel care ne-a ajutat să înţelegem de la Mântuitorul Hristo ca botezător al lui, taina botezului nostru“.

Copii prezenţi la Sfânta Liturghie au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine de către chiriarhul Dunării de Jos, după care, o parte dintre aceştia au interpretat câteva cântece închinate Sf. Ioan Botezătorul.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat şi stropit cu Agheasmă Mare pe toţi credincioşii.

În parohia „Sf. Ioan Botezătorul“ se construişte noua biserică, în prezent lucrările fiind ajunse la acoperiş.

La demisol este finalizat deja paraclisul „Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei“ unde se poate sluji Sfânta Liturghie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook