Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, la 7 ianuarie, când întreaga Biserica Ortodoxă îl sărbatoreşte pe Sfântul Ioan Botezătorul, parohia gălăţeană din cartierul Micro 21 se află în zi de sărbătoare, deoarece îşi cinsteşte ocrotitorul.

Programul slujbelor dedicate hramului bisericii au debutat încă din ajun, prin oficierea slujbei Vecernie cu Litie, precum şi Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica  a fost arhiplină de credincioşi, care, într-o deosebită atmosferă de evlavie, au venit cu credinţă să-l cinstească pe Sfântul Ioan Botezătorul.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat şi stropit cu Agheasmă Mare pe toţi cei prezenți.

În paraclisul „Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei“ de la demisolul noii biserici, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit o slujbă de mulţumire, precum şi parastasul pentru slujitorii și ctitorii trecuţi la Domnul.

În parohia „Sf. Ioan Botezătorul“, începând cu anul 1997, se construieşte noua biserică, în prezent lucrările fiind ajunse la acoperiş. La finele acestui an, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin implicarea efectivă a bunilor credincioși, a fost așezată crucea pe turla mare a bisericii.

La demisol este finalizat deja paraclisul care-i are ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei unde se poate sluji Sfânta Liturghie.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook