Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Împlinirea a 156 de ani de la istoricul moment al Unirii Principatelor Române a prilejuit organizarea şi desfăşurarea unor multiple manifestări pastoral-liturgice şi cultural-artistice în majoritatea parohiilor Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În acest context, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohiei „Vovidenia“ din Galaţi.

Începând cu ora 12,00 chiriarhul locului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de Te-Deum la biserica Vovidenia, în prezenţa oficialităţilor locale, a tinerilor, copiilor şi credincioşilor din municipiul Galaţi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de tineri elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi.

După slujbă a fost săvârşită o procesiune în jurul bisericii până la mormântul mamei domnitorului, Sultana Cuza, unde a fost oficiată slujba parastasului pentru cei care au contribuit la înfăptuirea Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.

La orele 13.00, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, situată în imediata apropiere a Palatului Episcopal, au avut loc manifestări  omagiale, după care s-au rostit alocuţiuni despre importanţa acestui moment jubiliar.

Manifestările dedicate acestui eveniment s-au încheiat la Muzeului „Casa Cuza Vodă“ din Galaţi, unde a avut loc evocarea personalităţii făuritorului României Moderne, Domnul Alexandru Ioan Cuza.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook