Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, s-au desfăşurat, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, lucrările Adunării Eparhiale.

Evenimentul a debutat prin participarea membrilor acestui organism bisericesc, la slujba Sfintei Liturghii săvârşită în Capela cu hramul „Întâmpinarea Domnului“ şi „Sfinţii Martiri Brâncoveni“ din Palatul Episcopal – Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii creştine de la Dunărea de Jos, de către un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

La finalul acesteia, chiriarhul Dunării de Jos a prezidat slujba de Te-Deum, după care membrii Adunării Eparhiale au vizitat sălile de expoziţie ale Muzeului.

Şedinţa forului deliberativ eparhial s-a desfăşurat într-o sală de conferinţe a Muzeului.

Înaltpreasfinţia Sa a prezentat principalele repere privind educaţia creştină, subliniind importanta orei de religie în formarea tinerei generaţii, necesitatea întocmirii monografiilor parohiale, precum şi organzarea unor cursuri de scurtă durată pentru preoţi.

În continuare, a fost evidenţiată slujirea filantropică dedicată sprijinirii persoanelor sărace, tinerilor teologi, preoţilor cu situaţii familiale dificile şi, nu în ultimul rând, bisericilor aflate în faze de consolidare sau restaurare.

În cadrul comisiilor de lucru permanente, s-a luat act de rapoartele de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial şi ale celorlalte subunităţi bisericeşti şi au fost aprobate propunerile pentru anul 2015.

De asemenea, au fost prezentate şi principalele proiecte în legătură cu tema sinodală a anului 2015 - „misiunea parohiei şi mănăstirii astăzi“.

În cadrul lucrărilor, a avut loc lansarea volumului al XV-lea din seria „Biserică. Misiune. Slujire“, care prezintă atât darea de seamă a sectoarelor eparhiale, cât şi teme de reflecţie teologică pentru anul 2015.

În încheiere a fost prezentat filmul documentar „2014 – Retrospectiva evenimentelor bisericeşti în Arhiepiscopia Dunării de Jos“ realizat în cadrul Biroului de Presă şi Comunicare al Eparhiei.

La lucrările Adunării Eparhiale de la Galaţi au mai participat ca invitaţi, ppcc protoierei, stareţii şi stareţele mănăstirilor, reprezentanţii asociaţiilor bisericeşti din eparhie, oficialităţi locale şi judeţene, precum şi alte personalităţi ale vieţii culturale, educaţionale şi economice din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook