Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi este şcoala cu cele mai mari performanţe din judeţ, fiind recunoscută pe plan naţional. Celebra şcoală gălăţeană a avut un parteneriat istoric, în perioada interbelică, cu Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi. Acest parteneriat s-a actualizat, în ultimii aproximativ zece ani, cu parohia „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Galaţi, o parte dintre profesorii acestei instituţii de învăţământ făcând parte din această parohie.

Pe baza acestei vechi tradiţii, în cadrul sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi din anul 2012, la propunerea conducerii  Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri“, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a emis o gramată chiriarhală de rânduire a Sfinţilor Mari Dascăli ai lumii şi Ierarhi ca patroni spirituali ai acestui Colegiu.

În acest context, astăzi, după săvârşirea Sfintei Liturghii la parohia „Sfinţii Trei Ierarhi“, Chiriarhul Dunării de Jos a participat la festivităţile organizate de elevii şi cadrele didactice cu prilejul hramului şcolii, în amfiteatrul „Prof. Ioan Tohăneanu“.

În debutul festivităţilor, Corul Semninarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ şi un grup coral al Colegiului „Vasile Alecsandri“ au susţinut un concert de muzică bisericească, respectiv contemporană, după care au fost rostite scurte alocuţiuni.

În cadrul acestor manifestări a fost semnat primul acord de parteneriat între parohie şi şcoală din Arhiepiscopia Dunării de Jos, protagoniste fiind parohia „Sfântul Mc. Pantelimon“ şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din municipiu, în scopul unei mai bune cooperări în folosul tinerilor.

Între invitaţi s-au numărat reprezentanţi ai altor şcoli şi licee gălăţene, profesorii de odinioară ai Colegiului, acum pensionari, precum şi numeroşi elevi.

În încheiere a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru fondatorii, profesorii şi elevii trecuţi la Domnul.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook