Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Biserica Ortodoxa sărbatoreşte astăzi, 7 ianuarie 2016, Soborul Sfântului Ioan Botezatorul, la numai o zi după ce Mântuitorul nostru Iisus Hristos a binevoit a se boteza în Iordan, chiar de aceasta, de Înaintemergatorul Domnului.

În acest context liturgic, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul“ din cartierul Micro 21 al oraşului Galaţi şi-a sărbătorit ocrotitorul.

La această zi de bucurie pentru parohia gălăţeană a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a slujit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica a fost arhiplină, foarte mulţi credincioşi din parohie şi din municipiu dorind cu credinţă să-l cinstească pe Sfântul Ioan - îngerul în trup, aşa cum îl numeşte Biserica.La final, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat şi stropit cu Agheasmă Mare pe toţi cei prezenţi.

În paraclisul „Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei“ de la demisolul noii biserici, a fost săvârşită o slujbă de mulţumire, precum şi parastasul pentru slujitorii şi ctitorii trecuţi la Domnul. În parohia „Sf. Ioan Botezătorul“, începând cu anul 1997, se construieşte o nouă biserică, mult mai încăpătoare, care poate sluji mai bine nevoilor pastorale ale acestei comunităţi. Biserica este ridicată până la nivelul acoperişului, în prezent efectuându-se lucrări de finisare exterioară a turlelor.

La demisol este finalizat deja paraclisul care-i are ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei unde se poate sluji Sfânta Liturghie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook