Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Manifestările dedicate Sfinţilor Trei Ierarhi în municipiul Galaţi au continuat la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din municipiu, care, din anul 2012, se află sub ocrotirea marilor dascăli ai lumii şi ierarhi. În acest context, elevii şi cadrele didactice au organizat un amplu program cultural-artistic în amfiteatrul „Prof. Ioan Tohăneanu“.

În debutul festivităţilor, Corul Semninarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ şi un grup coral al Colegiului „Vasile Alecsandri“ au susţinut un concert de muzică bisericească şi contemporană, după care au fost rostite scurte cuvinte - învăţături din opera Sfinţilor Trei Ierarhi.

Aflat în mijlocul tinerilor, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a prezentat auditoriului câteva eseuri şi mărturii ale elevilor prestigiosului Colegiu gălăţean cu privire la importanţa şi rolul educaţiei religioase în viaţa tânărului, precum şi o serie de proiecte cu caracter social-filantropic derulate de cadrele didactice şi elevi în anul 2015.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a premiat performanţa în educaţie, 47 de elevi cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare naţionale şi internaţionale primind premii în bani şi daruri de carte. Între invitaţi s-au numărat reprezentanţi ai altor şcoli şi licee gălăţene, profesorii de odinioară ai Colegiului, acum pensionari, precum şi numeroşi elevi.

Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi este şcoala cu cele mai mari performanţe din judeţ, fiind recunoscută pe plan naţional. Celebra şcoală gălăţeană a avut un parteneriat istoric, în perioada interbelică, cu Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi. Acest parteneriat s-a actualizat, în ultimii aproximativ zece ani, cu parohia „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Galaţi, o parte dintre profesorii acestei instituţii de învăţământ făcând parte din această parohie.

Pe baza acestei vechi tradiţii, în cadrul sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi din anul 2012, la propunerea conducerii Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri“, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a emis o gramată chiriarhală de rânduire a Sfinţilor Mari Dascăli ai lumii şi Ierarhi ca patroni spirituali ai acestui Colegiu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook