Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Au trecut 3 luni de când, peste locuitorii comunelor Pechea, Slobozia Conachi, Cuza-Vodă şi Izvoarele din judeţul Galaţi s-au revărsat şuvoaie de apă rezultate în urma ploilor abundente, care au dus la inundaţii severe şi au produs numeroase pagube locuitorilor acestor comune.

Nu este pentru prima dată, credincioşii de-aici trecând prin situaţii similare în urmă cu 3 ani, când apa le-a luat toată agoniseala dar, mai grav, chiar şi vieţi omeneşti.

Încă din primele zile Patriarhia Română, Arhiepiscopia Dunării de Jos, alte eparhii din ţară dar şi mulţi oameni cu suflet mare au venit în întâmpinarea acestor semeni, oferindu-le un important sprijin financiar şi material.

În acelaşi timp, ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, preoţi din parohiile de aproape şi de departe, însoţiţi de voluntari tineri sau vârstnici le-au oferit zilnic hrană caldă, i-au ajutat la decolmatarea caselor şi spaţiilor anexe, la curăţarea bunurilor şi la igienizare.

De asemenea, preoţi sau simpli credincioşi, după râvnă, putere şi pricepere au întărit pe cei descurajaţi şi le-au oferit atât de necesarul supot moral şi duhovnicesc.

Acţiunile filantropice însă nu s-au oprit aici, întrucât persoanele încă sinistrate au în continuare nevoie de sprijinul semenilor lor.

În această situaţie, cu binecuvântarea şi implicarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, pe baza unui parteneriat încheiat între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi un complex hotelier din Viena, Austria, 122 de familii grav afectate de inundaţii din localităţile Slobozia Conachi şi Izvoarele au beneficiat de un proiect umanitar prin care li s-au oferit paturi şi saltelele aferente.

De asemenea, Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat seturi de lenjerie, perne, pături şi pilote, în aşa fel încât darul oferit de binefăcătorii din Austria şi Centrul eparhial să fie complet.

Această frumoasă cooperare dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos şi complexul hotelier din Austria a provocat o bucurie imensă şi o caldă mângâiere în sufletele credincioşilor, ale persoanelor afectate de inundaţii. Ținem să mulţumim tuturor celor ce s-au implicat în buna desfăşurare a acestui proiect, Patriarhiei Române şi Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru toate demersurile făcute şi pentru toate semnele dragostei milostive acordate nouă, tuturor, în această perioadă de grele încercări“, a spus pc pr. Ionuţ Glăvan, protoiereu de Covurlui.

În virtutea unei bune cooperări dintre parohie şi şcoală, cele 122 de paturi au fost depozitate temporar în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 1 din Slobozia Conachi, unul din spaţiile în care, imediat după inundaţii, sute de persoane sinistrate au fost cazate în regim de urgenţă.

Suntem bucuroşi să ne alăturăm eforturilor Arhiepiscopiei Dunării de Jos de a duce la bun sfârşit această lucrare în folosul semenilor noştri afectaţi de inundaţii la finele anului trecut. Sunt semnele văzute ale protocolului Biserică - Școală care funcţionează foarte bine şi susţinem, chiar demonstrăm că legătura strânsă de colaborare dintre Școală şi Biserică are o puternică dimensiune de civism, nu doar în direcţia sprijinirii semenilor, ci şi a dezvoltării comunităţii locale“, ne-a declarat prof. Lucica Florea, director al Școlii Gimnazială nr. 1 din Slobozia Conachi.

În ziua de 26 ianuarie 2017, pe baza unor tabele întocmite de preoţii parohi, membrii organismelor parohiale şi alţi factori de răspundere din localităţile menţionate, cele 122 de familii beneficiare au fost invitate la şcoală pentru a-şi primi darul.

La această acţiune şi-au oferit sprijinul numeroşi voluntari care, la rândul lor, au sprijit familiile greu încercate cu diferite obiecte igienico-sanitare sau alimente neperisabile.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook