Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de prăznuire a Sf. Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan a însemnat, pentru cadrele medicale şi micii pacienţi ai Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Galaţi, un moment de bucurie duhovnicească şi mângâiere în suferință, întrucât această instituţie medicală din municipiul Galaţi şi-a sărbătorit ocrotitorii.

Cu acest prilej, în capela contruită în curtea spitalului, un sobor de preoţi din slujirea socială şi din municipiu a oficiat Sfânta Liturghie.

La momentul liturgic cuvenit o parte dintre copii internaţi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În continuare, în prezenţa cadrelor medicale, şi a copiilor internaţi aici, pc. pr. Eugen Buruiană, protoiereu de Galaţi şi preoţii slujitori au fost săvârşită o slujbă de mulţumire, dar şi parastasul pentru toţi ostenitorii Spitalului de Copii din Galaţi, trecuţi la Domnul.

După slujirea liturgică, preoţii slujitori şi cadrele medicale au vizitat saloanele unde sunt internaţi cei mici, încurajându-i în suferinţă şi oferindu-le daruri.

Piatra de temelie pentru noul lăcaş din incinta Spitalului a fost aşezată de Chiriarhul Dunării de Jos la data de 3 octombrie 2011, pentru ca, la data de 28 noiembrie 2012, în cadrul manifestărilor pastoral-misionare prilejuite de sărbătorirea la Galaţi a Sf. Apostol Andrei, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Corint, şi ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au săvârşit slujba  de binecuvântare pentru începerea slujirii în noua capelă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfinţii Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan“ din Galaţi. Capela spitalului a primit, de asemenea, în dar, ca hram şi ocrotitori, alături de Sfinţii Doctori fără de arginţi, pe Sfinţii Patapie şi Luca al Crimeii.

În prezent, în capelă se execută lucrări de pictură interioară în tehniva „fresco“.

Acesta este primul spital din judeţul Galaţi căruia i-au fost rânduiţi ocrotitori spirituali.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook