Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de 1 ianuarie 2018 s-a încheiat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, unde a avut loc tradiţionala întâlnire de suflet a preoţilor din Protoieria Galaţi şi a protopopilor eparhiei cu arhipăstorul lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

În deschiderea întâlnirii, ierarhul a înălţat rugăciuni de mulţumire pentru anul care s-a încheiat, după care a rostit un profund cuvânt de învăţătură presărat cu îndrumări concrete extrase din opera marelui Părinte capadocian.

În continuare, Părintele Arhiepiscop a vorbit celor prezenţi despre hotărârea Sfântului Sinod, în care anul 2018 este proclamat ca „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam“ şi „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918“, creionându-se totodată primele proiecte/programe ce se vor desfăşura în acest an la nivelul parohiilor, protoieriilor, mănăstirilor, şcolilor teologice şi Centrului eparhial, pe temele de reflecţie propuse de Sf. Sinod.

La final, toţi preoţii prezenţi au avut posibilitatea de a discuta între ei şi a se bucura de comuniunea oferită de această întâlnire.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook