Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 29-a după Rusalii, a celor zece leproşi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Apostol Andrei“ din municipiul Galați.

Din soborul slujitor au făcut parte preoții și diaconii Catedralei Arhiepiscopale. 

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale, dirijat de prof. dr. Dan Drăgoi.

La momentul cuvenit, foarte mulţi copii prezenţi la slujbă fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Părintele Arhiepiscop a tâlcuit pericopa evanghelică din această duminică, în care se relatează despre vindecarea celor zece leproși de către Mântuitorul Hristos.

„Recunoștința arătată lui Hristos de leprosul vindecat este starea lăuntrică bună, transpunerea gândului curat ce așează o persoană în relație de comuniune cu o altă persoană, într-o starea de bucurie reciprocă. Recunoștința înseamnă a-L cunoște și a-L recunoaște pe Dumnezeu ca Iertător, Vindecător și Mântuitor al nostru și este semnul raportării noastre la Binefăcătorul nostru“ a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Îndemul de astăzi al Chiriarhului Dunării de Jos a fost „să așezăm ca virtute în raportul dintre noi recunoștința, această floare rară, care trebuie plantată în toate sufletele, în toate inimile și mințile noastre, ca în primăvara vieții noastre să apară o câmpie de flori ale recunoștinței, al căror parfum să urce la Tronul lui Dumnezeu, de unde să ne vină «toată darea ce bună și tot darul desăvâșit»“.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe cei prezenți și i-a stropit cu aghiasmă mare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook