Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua Culturii Naţionale, care marchează totodată şi 168 de ani de la naşterea „Luceafărului“ poeziei româneşti, Mihai Eminescu, Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ a organizat un eveniment menit să omagieze personalitatea poetului naţional.

Programul desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a debutat în capela seminarului, unde elevii şi cadrele didactice au participat la o slujbă de pomenire pentru poetul Mihai Eminescu.

Tinerii seminarişti de la clasele primare, au prezentat un program cultural dedicat marelui poet român, în care au intonat cântece şi au recitat poezii eminesciene.

Evenimentul a continuat în Sala de Conferinţe a Seminarului gălăţean, unde Chiriarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de omagiere a poetului naţional Mihai Eminescu.

De asemenea, mai mulţi tineri seminarişti au recitat cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu, după care au fost lansate dezbateri libere pe tema vieţii şi operei geniului literaturii româneşti.

La final,  toţi cei prezenţi au avut privilegiul de a asculta, într-o înregistrare de excepţie a marelui actor Dorel Vişan, câteva din poeziile eminesciene reprezentative.

Tot astăzi, la statuia lui Mihai Eminescu din parcul care-i poartă numele, reprezentanţi ai unor instituţii de cultură şi de învăţământ din municipiu, au participat la o serie de manifestări culturale dedicate poetului naţional.

Actori ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini“, elevi seminarişti şi studenţi, dar şi numeroşi iubitori de Eminescu, au evocat personalitatea marelui poet, au recitat poezii şi au interpretat cântece şi scenete care ilustrează chipul şi opera celui care a însufleţit cultura românească.

Pe ritmuri de fanfară, cei prezenţi au depus coroane şi jerbe de flori la statuia lui Eminescu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook