Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de 1 ianuarie 2019 s-a încheiat la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos cu tradiţionala întâlnire de suflet a preoţilor din Protoieria Galaţi şi a protopopilor eparhiei cu arhipăstorul lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

În deschiderea întâlnirii, ierarhul a înălţat rugăciuni de mulţumire pentru anul care s-a încheiat, după care a prezentat aspecte din Cuvântul funebru al Sfântului Grigorie de Nazianz rostit la 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Vasile cel Mare, din care s-a putut observa prietenia sfântă dintre cei doi părinți capadocieni, modele demne de urmat de către toți preoții de astăzi.

În continuare, Părintele Arhiepiscop a vorbit celor prezenţi despre hotărârea Sfântului Sinod, în care anul 2019 este proclamat ca „An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română, creionând totodată primele proiecte/programe ce se vor desfăşura în acest an la nivelul parohiilor,protoieriilor, mănăstirilor, şcolilor teologice şi Centrului eparhial, pe temele de reflecţie propuse de Sfântul Sinod.

De asemenea, ierarhul a subliniat importanța deosebită a satului în viața noastră, ca izvor al tradițiilor și valorilor culturale românești, semnalând totodată necesitatea unei atenții sporite ce trebuie acordată pastorației credincioșilor din mediul urban.

Nu în ultimul rând, arhipăstorul Dunării de Jos a mulțumit preoților din eparhie pentru efortul și lucrarea pastorală din anul 2018, îndemnându-i să continuie și în Noul An, cu râvnă și dedicare,frumoasa și jertfelnica misiune încredințată.

La final, toţi preoţii prezenţi au avut posibilitatea de a discuta între ei şi a se bucura de comuniunea oferită de această „întâlnire colocvială, frățească, prietenească și duhovnicească“, așa cum a numit-o însuși chiriarhul Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook