Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 20 ianuarie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost vernisată expoziţia „De la suflet pentru suflet“.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul eparhial din Galaţi în parteneriat cu arhitectul Dan Mihail Vucicovici, artist plastic și profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București.

La manifestarea culturală desfăşurată în Sala de expoziţii temporare „Sergiu Dumitrescu“ din cadrul Muzeului eparhial, a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, precum şi oameni de cultură, artişti plastici, profesori, preoţi, elevi şi studenţi gălăţeni.

Expoziţia aduce în faţa publicului vizitator peste 70 de lucrări în acuarelă, care abordează diverse tematici, de la peisaje citadine şi marine, până la diferite colţuri de natură.

Pentru autor, spațiul înconjurător reprezintă o sursă inepuizabilă de subiecte, iar sensibilitatea sufletului, ghidată de rigurozitatea profesiei, duce la realizarea unor lucrări de o remarcabilă frumusețe.

Vernisajul a debutat cu un cuvânt introductiv al artistului gălăţean Gheorghe Andreescu, curatorul expoziţiei şi preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti, filiala Galaţi, şi cu o prezentare generală a exponatelor, realizată de arhitectul Dan Mihail Vucicovici.

În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenţi despre actul artistic şi viziunea creatoare care comunică vizual frumosul şi lumina din creaţia lui Dumnezeu prin sufletul artistului către sufletele celorlaţi semeni.

De asemenea, ierarhul Dunării de Jos a mulţumit pentru prezentarea la Galaţi a unei astfel de expoziţii plină de culoare şi expresivitate care te învaţă să gândeşti frumos şi care eternizează frumosul.

Cu acest prilej, ierarhul locului a lansat o provocare elevilor de la Seminarul Teologic „Sf. Andrei“ din Galaţi pentru implicarea într-un proiect ce cuprinde realizarea unor lucrări artistice care să se constituie într-o colecţie specială ce va fi prezentată în perioada următoare la Galaţi.

La finalul manifestării culturale, în semn de recunoştinţă şi mulţumire pentru primirea deosebită şi găduirea expoziţiei, artistul bucureştean i-a oferit Înaltpreasfinţitului Părinte Casian un tablou ce înfăţişează Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti.

Expoziţia poate fi vizionată la Muzeul eparhial pe parcursul lunii ianuarie 2022, de marți până sâmbătă, între 09:00 – 17:00.

Pe întreaga perioadă de expunere, accesul vizitatorilor este gratuit, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook