Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul ”Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat astăzi, 9 ianuarie 2024, la Centrul medical DC Clinic „Sf. Nectarie“ din municipiul Galaţi.

Ierarhul locului a ajuns la această unitate medicală din municipiul de la Dunăre pentru a aduce binecuvântare şi rugăciune de mulţumire pentru lucrarea desfăşurată aici cu mult profesionalism şi dedicare.

La eveniment au fost prezenţi coordonatorul Clinicii, domnul prof. univ. dr. Dorel Firescu, medicii  şi personalul medical care lucrează în cadrul acestei unităţi sanitare.

După stropirea cu Agheasmă Mare, chiriarhul Dunării de Jos a transmis celor prezenţi un cuvânt de apreciere pentru efortul şi implicarea cadrelor medicale în tratarea şi vindecarea diverselor afecţiuni ale semenilor noştri.

Totodată, ierarhul Dunării de Jos a evidenţiat frumoasa şi buna colaborare care există la Dunărea de Jos între medicii pentru suflet şi cei pentru trup.

Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit iniţiatorului şi coordonatorului acestui proiect medical, dar şi întregii sale echipe care a făcut posibilă realizarea acestei necesare şi binevenite Clinici medicale în zona Dunării de Jos, aşezată sub ocrotirea spirituală a unui mare sfânt făcător de minuni, Sfântul Ierarh Nectarie din insula Eghina.

În acest cadru de rugăciune, de comuniune şi de vindecare a suferinţelor, în semn de aleasă prețuire pentru deosebita contribuţie la îmbunătăţirea actului medical prin cercetare academică, minuţioasă aplicare în clinică a tehnicii terapiei prin chirurgie şi aplicarea valorilor profund creştine şi umane în slujirea semenilor, domnul prof. dr. Dorel Firescu a primit din partea Părintelui Arhiepiscop Casian distincţia eparhială „Vrednicia andreiană“.

Centrul medical DC Clinic este situat într-o zonă centrală a oraşului Galaţi şi are în componenţă o echipă de medici cu o bogată experienţă profesională, care, împreună cu alţi medici tineri foarte dedicaţi şi bine pregătiţi, îşi pun profesionalismul, expertiza şi empatia în slujba oamenilor.

În cadrul acestei clinici sunt oferite servicii medicale deCardiologie, Chirurgie generală, Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Flebologie, Gastroenterologie, Obstetrică şi Ginecologie, Oncologie,Proctologie, Psihiatrie, Dermatologie, Ortopedie, Urologie, Radiologie și imagistică medicală, Radioterapie şi Oncologie.

Pe lângă personalul specializat, unitatea medicală dispune de echipamente şi aparatură de înaltă performanţă necesare susţinerii actului medical în condiţii de siguranţă şi protecţie a cadrelor medicale şi a pacienţilor, toate într-un spaţiu nou şi primitor, amenajat conform normelor legale în vigoare.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook