Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Luni, 15 iulie, la Centrul Eparhial al Dunării de Jos a avut loc ceremonia de acordare a binecuvântării chiriarhale, pentru candidaţii la examenul de admitere pentru diverse specializări, din cadrul Facultăţilor de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Române.

Cei 45 de tineri au participat, mai întâi, la Sfânta Liturghie, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi. Apoi, în sala „Episcop Chesarie Păunescu”, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpresfinţitul Părinte Casian Crăciun a convorbit duhovniceşte cu tinerii candidaţi.

Prezenţa şi cuvântul de folos ale Înaltpreasfinţiei Sale au transformat procedura administrativă, statutară şi regulamentară, de acordare a binecuvântării chiriarhale, într-o adevărată sărbătoare duhovnicească, prin care s-a marcat finalizarea unei etape din viaţa absolvenţilor şi aspiraţia spre o alta, cea a studiilor universitare – la fel de importantă în creşterea, instruirea şi formarea viitorilor slujitori ai Bisericii.

Între opţiunile candidaţilor, se remarcă specializările „Teologie Pastorală”, „Teologie Artă Sacră” şi „Teologie Didactică”, de la Facultăţile de Teologie din Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Galaţi.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook