Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 02 iulie 2014, la pomenirea Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, după oficierea Sfintei Liturghii la Mănăstirea Toflea, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit slujba de hirotesie întru protoiereu pe seama Protoieriei Nicoreşti a pc pr. dr. Mihai Roşu, preot slujitor la Catedrala „Sf. Mare Mucenic Gheorghe“ din Tecuci.

Evenimentul a avut loc în istorica biserică cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“ din parohia Nicoreşști, în prezența membrilor Permanenței Consiliului Eparhial şi a preoţilor slujitori din cadrul protoieriei.

După cuvenitul Te-Deum şi ceremonia de investire, la sediul Protoieriei Nicoreşti Chiriarhul Dunării de Jos a prezidat prima întrunire administrativă a preoţilor din această protoierie sub conducerea duhovnicească a noului protoiereu.

Pc pr. dr. Roşu Mihai este preot coslujitor la parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Tecuci din anul 2005.

A absolvit Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul“ din Buzău în anul 1993, după care, în perioada 1993 – 1997, a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din cadrul Universităţii Bucureşti.

În anul 1998 s-a înscris la cursurile de master în cadrul aceleiaşi facultăţi, finalizându-le cu teza „Relaţia dintre Stat şi Biserică în timpul regelui Ferdinand 1914-1927“.

Între anii 2009-2012, a urmat cursurile şi examenul de doctorat la Universitatea „Lucian Blaga“, Sibiu, Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna“, cu teza „Creştinismul în Dacia Aureliană până la venirea slavilor“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook