Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sfântul Ilie, unul dintre cei mai importanţi proroci ai Vechiului Testament, se bucură de o evlavie deosebită între credincioşii gălăţeni, fiind cinstit de aceştia ca un mare făcător de minuni şi aducător de ploaie binecuvântată în vreme de secetă aspră.

Temperaturile caniculare din aceste zile nu au redus râvna şi bucuria sutelor de credincioşi din cartierul gălăţean Micro 17, care au umplut biserica parohială şi curtea acesteia în zi de hram, la pomenirea ridicării la cer a Sfântului Mare Proroc Ilie.

Programul liturgic a început încă din ajun, prin oficierea slujbei Privegherii şi Acatistul Sfântului Proroc Ilie.

În ziua hramului, curtea bisericii a fost neîncăpătoare pentru mulţimea rugătoare a credincioşilor din parohie, cărora li s-au adăugat credincioşi de toate vârstele din întregul municipiu dar şi din Brăila sau din localităţile rurale învecinate.

Sub protia Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul părinte Arhiepiscop Casian, un ales sobor de preoţi şi diaconi a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară din curtea bisericii, după care Chiriarhul a săvârşit rânduiala specială pentru ploaie în vreme de secetă.

„Această biserică închinată Sfântului Proroc Ilie, a arătat Înaltpreasfinţia Sa, construită în locul unei alte biserici dărâmate în timpul regimului comunist, a apărut în acest cartier ca o oază de stabilitate şi se arată a fi o cetate a filantropiei - a faptelor bune - şi a educaţiei creştine. Preoţii, credincioşii dar mai ales tineretul încearcă ritmic să împlinească, după a lor putere, una sau alta din faptele sau virtuţile arătate în viaţa Sfântului Proroc Ilie care, pe pământ şi în cer, este un mare dascăl al credinţei, al harurilor şi darurilor  lui Dumnezeu care se revarsă peste noi ca ploaia binefăcătoare atunci când ne căim de greşelile noastre, şi un îndrumător al filantropiei, mai ales atunci când inimile noastre sunt înrourate de dragostea şi mila pe care le primim din izvoarele lui Dumnezeu!“.

După slujbă cei prezenţi au fost miruiţi, au primit iconiţe şi au fost invitaţi la tradiţionala agapă frăţească, iar celor mici le-au fost împărţite pachete cu dulciuri.

De asemenea, prin grija şi implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial au fost oferite pachete cu alimente şi articole igienico-sanitare de primă necesitate persoanelor nevoiaşe nedeplasabile, aflate în evidenţele speciale ale parohiei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook