Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, sâmbătă, 2 iulie  a.c., preoţii Protopopiatelor Tecuci şi Nicoreşti din judeţul Galaţi s-au întrunit în conferinţa pastoral-misionară semestrială de primăvară, aşezată sub genericul „2016 - Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului ortodox“.

Programul a debutat cu săvârşirea de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a cuvenitului Te-Deum de mulţumire, în Catedrala ocrotită de Sf. Mare. Mc. Gheorghe şi Sf. Iachint de Vicina din Tecuci.

Preoţii celor două protopopiate au fost însoţiţi la slujbă de câte un elev din fiecare parohie, participant la programul „Hristos împărtăşit copiilor“ sau la alte programe educaţionale organizate în parteneriat cu şcolile de pe teritoriile parohiilor respective. Acestora li s-a alăturat membri A.P.O.R. şi profesori de religie şi de la alte discipline de învăţământ, cu o bogată activitate pe plan de educaţional.

Cu acest prilej, ierarhul Dunării de Jos a vorbit tinerilor despre relaţia dintre tineri şi Biserică şi despre modalităţile concrete în care se poate realiza astăzi o educaţie religioasă a tinerilor ortodocşi.

Totodată, tinerii au avut posibilitatea să se exprime în plen cu privire la  unele neînţelegeri faţă de problemele de credinţă, morală şi alte subiecte legate de familie sau de relaţia cu ceilalţi semeni.

Cu acest prilej a fost vernisată o microexpoziţie cu picturi, broderii, desene şi alte lucrări ale copiilor din parohiile celor două protopopiate.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook