Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 11 iulie, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc ceremonia de acordare a binecuvântării chiriarhale, pentru candidaţii la examenul de admitere pentru diverse specializări, din cadrul Facultăţilor de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Române.

Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpresfinţitul Părinte Casian a convorbit duhovniceşte cu cei 25 de tineri candidaţi.

Prezenţa şi cuvântul de folos ale Înaltpreasfinţiei Sale au transformat procedura administrativă, statutară şi regulamentară, de acordare a binecuvântării chiriarhale, într-o adevărată sărbătoare duhovnicească, prin care s-a marcat finalizarea unei etape din viaţa absolvenţilor şi aspiraţia spre o alta, cea a studiilor universitare – la fel de importantă în creşterea, instruirea şi formarea viitorilor slujitori ai Bisericii.

Între opţiunile candidaţilor, se remarcă specializările „Teologie Pastorală“, „Teologie Artă Sacră“ şi „Teologie Didactică“, de la Facultăţile de Teologie din Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Galaţi.

La final, tinerii absolvenţi au aut posibilitatea de a vizita lucrările de restaurare a imobilelor, de amenajare şi sistematizare a incintelor, ce se desfăşoară în această perioadă la Centrul Eparhial, cu binecuvântare şi implicarea Părintelui Arhiepiscop.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook