Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității de la Dunărea de Jos a fost, astăzi, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, gazda unui eveniment , în cadrul proiectului transfrontalier „Școala de vară dunăreană, ediția a IV-a, cu tema  „2019 - Anul Cărții“.

Inițiatorul și organizatorul evenimentului a fost Asociația „Danubiana”, care a antrenat în acest scop patruzeci de profesori și învățători din Republica Moldova și Ucraina. Între aceștia  s-au aflat și rectorul și prorectorul Universității din Cahul, însoțiți de alte cadre universitare. 

Activitatea urmărește îmbogățirea și perfecționarea cunoștințelor de Limba și Literatura română a dascălilor de peste Prut care activează în școli cu predare în Limba română.

Aflat la manifestarea de suflet românesc, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a prezentat frumusețile care alcătuiesc inestimabila comoară de cultură și spiritualitate ortodoxă, adăpostită de Muzeul eparhial din Galați.

De asemenea, ierarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenți despre importanța și rostul cărții în educarea și devenirea fiecăruia dintre noi și despre rolul frumoasei limbi românești, „ca un fagure de miere“, în formarea identitară a românilor, aflați de o parte și de alta a Prutului.

După vizitarea acestei emblematice instituții de cultură, în Sala de expoziții temporare „Sergiu Dumitrescu“, oaspeții și celilați participanți, între care profesori, oameni de cultură și preoți, s-au făcut părtași unui moment artistic, de cânt și poezie, susținut de elevii din parohia Moscu din județul Galați, îmbrăcați în portul tradițional românesc.

Toți cei prezenți s-au bucurat de binecuvântarea arhierească, de momentele de suflet românesc, dar și de darurile de carte, apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos și oferte cu generozitate de arhipăstorul Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur, Maria Stanciu

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook