Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Aşezământul Social-Filantropic „Sf. M. Mc. Pantelimon” – Lacu Sărat, jud. Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc astăzi, 9 iulie 2019, întâlnirea de lucru în cadrul Programului eparhial dedicat tineilor și intitulat sugestiv „Vacanța din pridvorul bisericii“.

La eveniment au participat 60 de clerici din cele 8 protopopiate ale Eparhiei Dunării de Jos, iar lucrările au fost coordonate de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Întrunirea a avut ca scop evaluarea activităților desfășurate în prima ediţie a Programului eparhial „Vacanţa din pridvorul bisericii“ din anul 2018 şi proiectarea, planificarea şi organizarea celei de-a doua ediţii a acestui program pentru vara anului 2019.

În cuvântul adresat celor prezenți, chiriarhul Dunării de Josa apreciat efortul preoţilor în câmpul pastoral-misionar îndreptat către copii şi tineri și a subliniat nevoia de dedicare şi consecvenţă a preoţilor în pastoraţia tinerilor.

S-a arătat că în cadrul activităților desfășurate, care cuprind dialoguri pe teme și problematici propuse de tineri, programe artistice, jocuri, manifestări creative și recreative, un rol foarte important trebuie să-l aibă rugăciunea și Sfânta Euharistie.

În cadrul întâlnirii, au fost identificate tipuri de activităţi religioase, cultural-artistice, filantropice şi recreativ-sportive specifice Programului Catehetic Naţional „Hristos împărtăşit copiilor“, iar preoții participanți au oferit exemple de bună practică pe care le-au experimentat în cadrul primei ediţii a programului, cu copiii din cadrul grupurilor catehetice parohiale.

Expunerile preoţilor referitoare la activităţile de vacanţă din anul anterior au creat un real schimb de experienţă benefic autoevaluărilor, dar şi proiectărilor unor activităţi cu mai mare impact educaţional în rândul copiilor şi tinerilor.

În vacanţa de vară a anului 2018, în Eparhia Dunării de Jos s-au derulat un număr de 47 de activităţi și programe parohiale la care au participat aproximativ 1500 de tineri din eparhie, atât din mediul rural, cât și din mediul urban.

Pentru vara aceasta au fost planificate 8 tabere la mănăstiri din Eparhia Dunării de Jos şi 56 de tabere şi programe parohiale pentru copii şi tineri, la care organizatorii se aşteaptă să fie o participare de aproximativ 2000 de persoane.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook