Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Tot astăzi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a binecuvântat lucrările efectuate la noua biserica parohială din localitatea Ţibăneşti, protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila.

Noua biserică ridicată în această parohie din Câmpia Bărăganului, a primit astăzi, 1 iunie 2020, binecuvântarea pentru a se putea sluji în ea Sfânta Liturghie.

Slujba de binecuvântare a fost săvârșită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa unui sobor de preoți, a autorităților locale şi a numeroși credincioşi din parohie şi din împrejurimi.

Piatra de temeile a fost pusă în anul 2007 de către chiriarhul Dunării de Jos, pe terenul donat de către o enoriaşă din sat,  iar lucrările de construcţie ale noului locaş de cult au început în anul 2008.

La ridicarea bisericii au contribuit mai mulți credincioşi din parohie şi din satele vecine, dar și alți oameni de bună credință.În prezent biserica este finalizată în proporţie de 85%.

În cuvântul adresat cu acest preilej, Arhipăstorul Dunării de Jos a arătat rolul bisericii din punct de vedere liturgic, pastoral-misionar, cultural şi social-filantropic în mijlocul unei comunităţi parohiale.

La final, pentru implicarea în lucrările de construcţie şi de amenajare a noului locaş de cult, dar şi pentru ajutorul oferit semenilor nevoiaşi din parohie, Înaltpreasfinţia Sa a acordat preotului paroh Vlad Dumitrache ”Crucea Sfântului Andrei”.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook