Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 4-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Catedralei Arhiepiscopale din Galați, în prezenţa credincioşilor din municipiu.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de slujitorii acestui sfânt locaş.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, în care ni se prezintă cum Mântuitorul Iisus Hristos a vindecat pe sluga bolnavă a unui conducător de oști roman din Capernaum.

„În Evanghelia de astăzi ni se arată puterea cuvântului Mântuitorului în actul de vindecare sufletească și trupească. Sutașul roman, prin smerenie și credință puternică, solicită Mântuitorului vindecare de la distanță prin cuvânt, nu pentru sine, ci pentru sluga sa. El a înțeles valoarea taumaturgică a Cuvintelor Domnului cu putere multă și de aceea, văzând credința sa, Mântuitorul vindecă prin cuvânt sluga sutașului. Domnul ne arată și nouă puterea rugăciunilor pentru semenii noștri, în deosebi pentru cei bolnavi.

Să-L rugăm mai intens pentru toți frații infectați de virus, dar să așezăm în rugăciunile noastre, în primul rând, dorința de sănătate pentru toată lumea", a spus ierarhul Dunării de Jos.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

Pr. Rareș Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook