Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 În data de 14 iulie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, parohiile Șerbănești II și Torcești din judeţul Galaţi, au desfăşurat o activitate filantropică pentru persoanele afectate de inundațiile din data de 23 iunie 2020, din zona Aiud, județul Alba.

De la primele ore ale dimineţii, o autoutilitară şi un autoturism încărcate cu ajutoare umanitare au plecat din localitatea gălăţeană Șerbănești către judeţul Alba.

Întrucât arealul distrugerilor provocate de inundaţii era foarte vast, iar locația celor sinistrați imposibil de accesat în condiţii normale, delegaţia din Arhiepiscopia Dunării de Jos a poposit la sediul Protoieriei Aiud, unde, împreună cu reprezentanţii protoieriei, a fost stabilită modalitatea de distribuire a ajutoarelor.

O parte din alimentele neperisabile au fost descărcate la Centrul social „Sf. Proroc Daniel“ din cadrul parohiei Izvoarele, pentru a fi oferite celor 70 de sinistraţi care zilnic primesc o masă caldă  prin acest centru social.

În continuare, preoţii Barbu Ifrim şi Eugen Ifrim de le cele două parohii din judeţul Galaţi, au mers personal la casele unor sinistraţi pentru a le dăruie ajutoarele pregătite special, care au constat în articole vestimentare, lenjerii, pături şi cuverturi de pat, precum și alimente neperisabile, respectiv făină, zahăr, orez și ulei.

Având în vedere că au fost aproximativ 4000 de kg de produse, iar acestea nu au putut fi distribuite într-o singură zi persoanelor aflate în calea apelor dezlănțuite, câteva sute de kg de îmbrăcăminte au fost depozitate într-un spaţiu al Protoieriei Aiud pentru a fi distribuite în zilele următoare.

Valoarea ajutoarelor oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos sinistraților de pe Valea Aiudului a fost de 44.000 lei.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook