Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Prima zi din vacanța de vară a fost cea mai potrivită ocazie pentru a deschide seria activităților prilejuite de apropierea zilei de hram a parohiei ”Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din municipiul Galați.

Astfel, în ziua de 28 iunie 2021, cu sprijinul financiar al Comitetului parohial, 20 de copii de la Centrul de zi pentru copii aflați în dificultate din cadrul Fundației ,,Familia” din Galați, au primit în dar o excursie de o zi în Parcul Național Munții Măcinului.

Copiii, însoțiți de preotul Marius Anton și de doi asistenți ai Centrului de zi, au străbătut o parte din traseul turistic Culmea Pricopanului, cea mai spectaculoasă formațiune geologică din zonă, cu muchii stâncoase crenelate și vegetație abundentă, admirând de la înălțimea Vârfului Sulukul Mare de 370 m, orașele Măcin, Brăila și Galați, brațul Dunărea veche și construcția noului pod care se ridică peste Dunăre.

Pe traseul anevoios pe alocuri au descoperit o mare varietate floristică și faunistică specifică acestei perioade de vară ploioasă. Au avut șansa să admire vestita broască țestoasă dobrogeană la ea acasă, diverse specii de reptile și mamifere mici precum gușterul și popândăul, dar mai ales foarte multe flori, fluturi, insecte și melci.

La coborârea de pe traseu, copiii au vizitat mănăstirea Izvorul Tămăduirii-Măcin, unde s-au răcorit cu apă de la izvorul ,,Fântâna de leac” din apropiere și au admirat pictura realizată din mozaic a bisericii din incinta ansambului monahal.

Un alt obiectiv important al acestei excursii a fost cel de la Centrul de Vizitare-Informare al Admistrației Parcului Național Munții Măcinului, situat în comuna Greci, acolo unde copiii au primit informații despre cadrul natural al Parcului Național, despre comunitățile locale obiceiurile, tradițiile și portul acestora, activitățile de turism și ecologie care se desfășoară în această zonă.

Ziua s-a încheiat cu o masă oferită copiilor la o frumoasă pensiune din zonă, cu regretul că ziua a trecut prea repede și cu nădejdea că vor mai fi astfel de ocazii prin care să aducem bucurie celor de lângă noi.

Pr. Anton Marius,

Parohia ”Sf. Ilie” din Galaţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook